Verdachte minder in proces Operacion Puerto (2)

24 januari 2013

WIELRENNEN EN DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP) - Het proces rond de Spaanse dopingaffaire Operacion Puerto begint maandag met één verdachte minder. De aanklacht tegen arts José Luis Merino Batres komt te vervallen vanwege diens zwakke gezondheid.

De betrokken rechter besloot donderdag de zaak tegen de 72-jarige Alzheimer-patiënt te seponeren. De aanklager had tegen Batres een gevangenisstraf van 2 jaar geëist.

Zo blijven er in het schandaal rond dopingarts Eufemiano Fuentes, dat al in 2006 aan het licht kwam, vijf verdachten over. Dat zijn Fuentes, zijn zus en drie voormalig bazen van wielerploegen onder wie Manolo Saiz.

Bij de zaak zijn tal van sporters betrokken die met hulp van Fuentes illegale bloedtransfusies ondergingen. Alleen de namen van betrokken wielrenners kwamen naar buiten. Het leverde onder anderen de Duitser Jan Ullrich, de Italiaan Ivan Basso en de Spanjaard Alejandro Valverde straffen op. Fuentes suggereerde eerder dat ook andere sporters, met name voetballers, van zijn diensten gebruik zouden hebben gemaakt. De Spaanse autoriteiten richten zich echter alleen op de wielerprofs. Een aantal renners zal de komende maanden komen getuigen in Madrid.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013