Leinders zwijgt over inhoud verhoor (2)

24 januari 2013

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

VORST (ANP) - De Belgische voormalige Rabobank-ploegarts Geert Leinders is donderdag ruim 3 uur verhoord door de tuchtcommissie van de wielerbond van zijn land. Hij moest onder meer tien vragen beantwoorden, maar wilde niet reageren op de inhoud van het gesprek.

,,Het onderzoek is geheim, dus kunnen we over de inhoud van het gesprek niets kwijt", zei raadsman Johnny Maeschalck toen hij het gebouw van de Belgische wielerbond verliet. ,,Mijn cliënt wil niet meer actief zijn in het wielrennen en heeft voor dit seizoen geen licentie meer. Maar hij wil meewerken aan het onderzoek. Er werden ons tijdens het verhoor tien vragen gesteld en daar hebben we dan ook op geantwoord."

De Belgische wielerbond maakte eerder deze week bekend dat het een onderzoek naar het handelen van Leinders was gestart. Dat gebeurde nadat oud-renners als Levi Leipheimer en Danny Nelissen hadden verteld dat de Belgische arts hen had bijgestaan bij het toedienen van doping. Anonieme renners bevestigden de verklaring van beide oud-coureurs van Rabobank.

Leinders werkte tot vorig jaar oktober bij het Amerikaanse Sky, maar sneuvelde toen de ploeg van Rabobank in opspraak raakte. De Belgische arts ontkende altijd iets met doping te maken te hebben.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013