Opnieuw onderzoek naar Sanchez (2)

26 januari 2013

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (ANP) - De ploegleiding van Blanco Pro Cycling gaat opnieuw onderzoeken of de Spaanse renner Luis Leon Sanchez betrokken is bij het dopingnetwerk van de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Richard Plugge, de teambaas van de ploeg, heeft dit zaterdag bevestigd. Vorig jaar heeft het team al vragen gesteld aan de renner nadat zijn naam werd genoemd in het rapport van het Amerikaanse antidopingbureau Usada.

,,Het zijn nu nieuwe gegevens die naar boven komen. We gaan hier hem daarom zeker mee confronteren'', aldus Plugge. ,,We wisten al dat dit naar buiten zou komen. We hebben hem daarvan al op de hoogte gebracht. Nu we weten wat voor informatie het is, kunnen we dit aan hem voorleggen en kunnen we hem de tijd geven hierop te reageren'', aldus Plugge.

Sanchez ontkende bij het eerste onderzoek banden met Fuentes te hebben. In een afgetapt telefoongesprek vertelt de dopingarts echter over een klant met de codenaam Huerto. Die zou bij de proloog van de Ronde van Catalonië 25 seconden te laat bij de start zijn verschenen. Sanchez was toen te laat. Bronnen in Spanje bevestigen volgens de krant dat Huerto en Sanchez dezelfde zijn.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013