Usada stelt Armstrong een deadline (2)

26 januari 2013

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

NEW YORK (ANP/RTR) - Het Amerikaanse antidopingbureau Usada heeft Lance Armstrong een deadline gesteld. Het bureau wil voor 6 februari weten of de renner bereid is mee te werken en volledig openheid wil geven over zijn gebruik van verboden middelen. Dat zegt directeur Travis Tygart in een interview met de Amerikaanse zender CBS.Tygart heeft Armstrong een brief geschreven met zijn voorstel.

Vorig jaar bracht Usada een rapport naar buiten waarin duidelijk werd dat Armstrong doping gebruikte tijdens zijn loopbaan. Een reactie bleef lang uit, maar in een interview met Oprah Winfrey legde hij toch een bekentenis af.

Armstong zei tegen Winfrey dat hij bij zijn comeback in 2009 niets meer gebruikte. Maar Tygart bestrijdt dit. ,,Zijn bloedtesten in 2009 en 2010, het kan niet anders dan doping zijn geweest'', aldus Tygart.

Via zijn advocaat liet Armstrong echter weten weinig te voelen voor samenwerking met Usada. Hij zegt in het onderzoek naar doping wel te willen samenwerken met de internationale wielerunie UCI en wereldantidopingbureau WADA. Volgens Armstrong is Usada niet bevoegd het onderzoek uit te voeren.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013