Spekenbrink vicevoorzitter van MPCC (2)

8 februari 2013

WIELRENNEN EN DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

ROISSY (ANP) - Ploegbaas Iwan Spekenbrink van Argos-Shimano heeft een belangrijke functie gekregen bij de actiegroep 'Beweging voor een geloofwaardige wielersport', beter bekend als MPCC. Spekenbrink werd donderdagavond tijdens de ledenvergadering in Roissy gekozen tot vicevoorzitter. De Fransman Roger Legeay, in 2007 oprichter van de MPCC, blijft aan als voorzitter.

De 'Mouvement Pour un Cyclisme Crédible' wil in reactie op de affaire rond Lance Armstrong een aanpak van dopingzondaars en hun ploegen, die verder gaat dan de regels van de internationale wielrenunie UCI en het wereldantidopingbureau WADA toestaan. Juristen van de MPCC bekijken tevens of ze Armstrong kunnen aanklagen voor de imagoschade die hij de wielersport heeft toegebracht.

De MPCC werd donderdag flink uitgebreid. De 11 leden, waaronder Argos-Shimano, lieten 21 nieuwe wielerteams toe tot de beweging. Daarnaast werden de Nederlandse ploegen Blanco en Vacansoleil-DCM samen met de teams Astana, Katoesja, Lampre en Androni ook toegelaten, maar wel met een proefperiode van een jaar waarin ze zich moeten bewijzen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013