Armstrong krijgt langer de tijd van Usada (3)

7 februari 2013

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

NEW YORK (ANP/RTR) -Lance Armstrong krijgt van het antidopingbureau Usada langer de tijd om volledig openheid te gegeven over zijn gebruik van verboden middelen. Usada had de gevallen tourwinnaar aanvankelijk een deadline gesteld tot 6 februari om medewerking te verlenen. Maar het antidopingbureau heeft de termijn met twee weken verlengd nadat de advocaat van Armstrong liet weten dat de renner meer tijd nodig heeft.

,,We hebben contact gehad met Armstrong en met zijn vertegenwoordigers. We hebben begrepen dat hij wil meewerken aan een oplossing om het wielrennen volledig schoon te maken. We hebben besloten hem nog twee weken extra de tijd te geven en hopelijk gaat het dan gebeuren'', aldus directeur Travis Tygart van Usada.

Vorig jaar bracht Usada een rapport naar buiten waarin duidelijk werd dat Armstrong doping gebruikte tijdens zijn loopbaan. Armstrong raakte al zijn zeven tourtitels kwijt. Een reactie van de Amerikaan bleef lang uit, maar in een interview met Oprah Winfrey legde hij vorige maand toch een dopingbekentenis af. Usada wil echter meer details weten van Armstrong en heeft hem daarom opgeroepen volledige medewerking te verlenen. Armstrong hoopt dat bij volledige openheid zijn levenslange schorsing wordt ingekort zodat hij in de toekomst nog aan atletiekwedstrijden kan meedoen.

De verzekeringsmaatschappij SCA maakte woensdagavond bij de BBC bekend dat het een bedrag van omgerekend 8,8 miljoen euro gaat terugeisen van Armstrong. Het bedrijf keerde miljoenen aan bonussen uit aan de renner na zijn tourzeges. Na verhalen in de media over het vermeende dopinggebruik wilde het bedrijf in 2004 niet betalen. Maar na een verloren arbitragezaak moest dit uiteindelijk toch. Het bedrijf wil nu dit geld en de proceskosten van Armstrong terug. ,,We gaan donderdag een zaak aanspannen'', aldus advocaat Jeff Dorough van SCA.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013