Kittel boekt sprintzege in Turkije (2)

27 april 2013

N i e u w bericht, meer informatie

IZMIR (ANP) - De Duitse wielrenner Marcel Kittel van de Nederlandse ploeg Argos-Shimano heeft zaterdag de zevende etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. Kittel was na een korte rit over 124 kilometer tussen Kusadasi en Izmir de snelste in de massasprint. De Italiaan Andrea Guardini en de Argentijn Maximiliano Richeze eindigden als tweede en derde.

Net als in de tweede etappe, werd ook de sprint in de zevende rit ontsierd door een massale valpartij. De schade bij de betrokken renners leek op het eerste gezicht mee te vallen. Met nog één etappe te gaan, blijft de Turk Mustafa Sayar leider.

Voor Kittel was het de tweede ritzege in Turkije. De Duitser won eerder de eerste rit en was in de tweede etappe betrokken bij de massale valpartij die de Blanco-renners Mark Renshaw en Theo Bos deed opgeven.

,,Het is altijd mooi om te winnen, maar zeker na die val en de lastige etappes van de laatste dagen'', zei Kittel die vrijdag tot de renners behoorden die de prestaties van Sayar in twijfel trokken. ,,Ik ben in mijn leven zelden zo boos geweest over een resultaat van iemand anders, en velen met mij'', twitterde Kittel. Sayar komt uit voor de kleine ploeg Torku Seker Spor waarvoor vorig jaar de Bulgaar Ivaïlo Gabrovski de Ronde van Turkije won. Niet veel later bleek hij daarbij doping te hebben gebruikt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013