Wielrenner Georges uit Giro na verdachte plas (2)

15 mei 2013

RONDE VAN ITALIË

N i e u w bericht, meer informatie

VAJONT (ANP) - Bij de Franse wielrenner Sylvain Georges zijn sporen van het verboden middel heptaminol gevonden. Dat heeft de internationale wielrenunie UCI woensdag bekendgemaakt. Georges, die rijdt voor AG2R, ging niet meer van start in de 11e etappe van de Ronde van Italië, hoewel hij officieel nog niet geschorst is vanwege de aard van het product.

Volgens teambaas Vincent Lavenu van AG2R zou Georges een medicijn hebben geslikt, waarvan hij niet wist dat het op de dopinglijst stond. ,,Ik heb net met hem gebeld. Hij zei tegen mij dat hij een product tegen zware benen had gebruikt, waarvan hij dacht dat het toegestaan was'', aldus Lavenu. ,,Hij heeft niet met opzet doping gebruikt, maar het is een stomme fout die hem en het hele team raakt. De consequenties zijn gigantisch, vergeleken met het vergrijp.''

De UCI spreekt van een abnormaal resultaat van een urinetest na afloop van de zevende etappe in de Giro op 10 mei. Georges kan een contra-expertise aanvragen. Heptaminol behoort tot de groep stimulantia.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013