Ook Vacansoleil haakt af bij wielerteam (3)

15 mei 2013

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

RIJSWIJK (ANP) - Na DCM heeft woensdag ook Vacansoleil bekendgemaakt te stoppen als sponsor van de gelijknamige wielerploeg. Dat hebben teammanager Daan Luijkx en het in campingvakanties gespecialiseerde bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Vacansoleil verklaart de doelstelling wat betreft naamsbekendheid na 5 jaar te hebben bereikt en te kiezen voor een andere marketingstrategie. Het Eindhovense bedrijf wil zich meer gaan richten op Duitsland, de enige markt binnen Europa waar de naamsbekendheid nog achterloopt. Aan wielrennen wordt in Duitsland de laatste jaren veel minder aandacht besteed door de tv-zenders, na verschillende dopingschandalen. Juist van bewegend beeld moet Vacansoleil het naar eigen zeggen hebben, als het gaat om het vergroten van de bekendheid.

Het wielrennen kan wel in de breedte blijven rekenen op de ondersteuning van Vacansoleil. ,,Wij hebben in de afgelopen jaren van binnenuit het professionele wielrennen nog beter leren kennen, niet alleen als sponsors maar ook als mensen. Van de complexiteit, de dramatiek, het doorzettingsvermogen van de topsporters en begeleiders zijn wij zeer onder de indruk geraakt'', aldus algemeen directeur Bart van der Linden van Vacansoleil.

Eerder deze week bracht cosponsor DCM al naar buiten na 3 jaar te stoppen als geldschieter van de Nederlandse wielerploeg. De ploeg is dan ook hard op zoek naar nieuwe hoofdsponsors. Hoewel de ploeg het zeker betreurt dat beide sponsors hun contracten niet verlengen, toont teammanager Luijkx begrip voor de beslissing: ,,Vacansoleil zag de sponsoring als een zakelijke transactie en heeft in alle jaren optimaal van het team gebruikgemaakt.''

Luijkx gaf daarbij aan dat de ploeg al in gesprek is met meerdere opvolgers van Vacansoleil en DCM. ,,Potentiële partijen zien dat er met deze generatie een groep staat die weet dat de sport ook op een eerlijke manier bedreven kan worden. Dat Wout Poels en Thomas De Gendt in interviews benadrukken dat ze hier op hun plek zijn en het werk nog niet af is, motiveert bovendien alleen maar meer om die handtekening van een nieuwe partij te krijgen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013