Ullrich geeft dopinggebruik toe (2)

22 juni 2013

DOPING EN WIELRENNEN

N i e u w bericht, meer informatie

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse voormalig wielrenner Jan Ullrich heeft toegegeven doping te hebben gebruikt in zijn loopbaan. De tourwinnaar van 1997 deed zijn onthulling tijdens een interview met het Duitse weekblad Focus, dat zaterdag is gepubliceerd.

Ullrich, die tot nu toe altijd vaag bleef over zijn dopingverleden, bevestigt klant te zijn geweest bij de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. ,,Ja, ik heb gebruikgemaakt van de behandelingen van Fuentes'', aldus de inmiddels 39-jarige ex-coureur. Hij voelt zichzelf geen fraudeur. ,,Bijna iedereen gebruikte in mijn tijd prestatiebevorderende middelen. Ik heb niets genomen, dat anderen ook niet genomen hebben. Voor mij begint bedrog wanneer sprake is van een voordeel. Dat was niet zo. Ik wilde gelijke kansen creëren.''

De Duitser stelt in Focus dat hij alleen met zijn eigen bloed is behandeld. Hij zou geen andere middelen hebben gebruikt. Eerder bekenden ook ex-renners als Lance Armstrong en Michael Boogerd doping te hebben gebruikt.

Ullrich beëindigde zijn loopbaan al in 2007, nadat hij een jaar eerder door zijn ploeg T-Mobile vlak voor het begin van de Tour was ontslagen vanwege zijn betrokkenheid bij Operación Puerto. Begin 2012 werd hij voor zijn aandeel in dat dopingschandaal rond Fuentes met terugwerkende kracht voor 2 jaar geschorst.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013