Coureurs over doping: genoeg is genoeg! (2)

28 juni 2013

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

PORTE VECCHIO (ANP) - De wielrenners die zaterdag van start gaan in de Ronde van Frankrijk zijn helemaal klaar met het heikele dopingvraagstuk in hun sport. ,,Genoeg is genoeg!'', betoogde de belangenvereniging van professionele wielrenners (CPA) in een emotionele persverklaring. De huidige generatie van coureurs wil niet steeds weer met de fouten van hun voorgangers uit het verleden worden geconfronteerd, zoals in de aanloop naar de 100e Tour weer gebeurde.

,,Het is vernederend om door de modder te worden gesleurd en overreden te worden door mensen die over onze ruggen geld willen verdienen. De grenzen van wat we kunnen verdragen zijn bereikt! We tonen al vele jaren onze bereidheid om mee te werken aan het gevecht tegen doping. We zijn professionele wielrenners en we zijn daar trots op. Behandel ons dus niet meer als tweederangs burgers, zoals al veel te lang het geval is geweest.''

De CPA kwam met de dringende oproep op de dag dat de gevallen wielerheld Lance Armstrong in Le Monde liet weten dat het onmogelijke was om zonder doping de Tour te winnen. Volgens de belangenvereniging kijkt de huidige generatie naar het heden en de toekomst, zonder daarbij het verleden uit het oog te verliezen.

Niet alleen de renners uit het huidige peloton zijn alle vragen en geruchten over doping in het wielrennen behoorlijk beu. Ook voormalig tourwinnaar Bernard Hinault, thans prominent lid van het organisatiecomité van de Ronde van Frankrijk, wil er niets meer over horen. In een interview, live uitgezonden op de Franse televisie, trachtte hij alle vragen over doping en Armstrong te ontwijken en liep hij uiteindelijk zichtbaar geïrriteerd weg bij de camera.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013