McQuaid laakt plannen uitdager Cookson

25 juni 2013

PARIJS (ANP) - Voorzitter Pat McQuaid van de internationale wielerunie (UCI) heeft hard geoordeeld over de plannen die zijn Engelse tegenstrever Brian Cookson onlangs ontvouwde om de UCI te hervormen. ,,Het is gemakkelijk om te zeggen wat de mensen willen horen. Zijn verkiezingsprogramma is halfbakken, gebrekkig in de uitwerking en financieel onhaalbaar'', sneerde McQuaid, die in september op herverkiezing bij de UCI hoopt. Cookson is de andere kandidaat voor het voorzitterschap.

De 62-jarige Cookson, sinds 1996 voorzitter van de Britse wielerfederatie, wil de geloofwaardigheid van de UCI herstellen en het vertrouwen in de organisatie terugbrengen. Dat wil hij onder meer doen door een volledig onafhankelijke instantie op te richten die zich louter met de dopingproblematiek in het wielrennen bezighoudt.

Volgens de Ier McQuaid bestaat zo'n orgaan in het wielrennen al, de antidopingstichting (CADF) in Aigle. ,,Geld speelt in de plannen van Brian kennelijk geen rol. Maar hij geeft enkele indicatie waar de financiering vandaan moet komen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013