Ook discuswerpster Randall positief

15 juli 2013

KINGSTON (ANP) - Discuswerpster Allison Randall is de derde atleet uit Jamaica die zelf heeft toegegeven dat zij positief is bevonden bij een dopingtest tijdens de nationale titelstrijd vorige maand. Zij kwam maandag met de bevestiging, een dag nadat de sprinters Asafa Powell en Sherone Simpson het nieuws over hun positieve dopingcontrole naar buiten hadden gebracht.

Evenals haar landgenoten Powell en Simpson ontkende Randall bewust verboden middelen te hebben gebruikt. De 25-jarige atlete deed vorig jaar mee aan de Olympische Spelen van Londen 2012, maar haalde daarbij de finale niet.

De Amerikaan Tyson Gay was zondag de eerste topatleet die met een bevestiging kwam van een positieve dopingtest. Kort na de schokkende mededeling van Gay werd ook bekend dat vijf Jamaicaanse atleten zijn betrapt op doping, onder wie Powell en Simpson.

Diverse buitenlandse media meldden ook de naam van Nesta Carter. Met de bekentenis van Randall is nu nog één naam niet bekend van het betrapte vijftal uit Jamaica.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013