Verdachte Sayar op doping betrapt (2)

15 juli 2013

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP/DPA) - Wat alle wielervolgers al vreesden, is waarheid geworden. De Turkse wielrenner Mustafa Sayar, de verrassende winnaar van de Ronde van Turkije, blijkt positief te hebben getest op doping. Sayar is betrapt op epo, bij een test die in maart is afgenomen tijdens de Ronde van Algerije. In afwachting van de contra-expertise is de 24-jarige renner voorlopig geschorst door de internationale wielrenunie UCI.

Sayar eindigde in Algerije als tweede en zegevierde vervolgens een maand later in Turkije. De Turkse renner werd direct verdacht van het gebruik van verboden middelen. Marcel Kittel, de Duitse topsprinter van Argos-Shimano, sprak al openlijk zijn twijfels uit nadat Sayar de macht had gegrepen in de Turkse wielerronde.

,,Ik ben in mijn leven zelden zo boos geweest over een resultaat van iemand anders, en velen met mij'', twitterde Kittel op de dag dat Sayar naar de ritzege soleerde en daarmee de leiding nam in het algemeen klassement. Sayar komt uit voor de kleine ploeg Torku Seker Spor, waarvoor vorig jaar de Bulgaar Ivaïlo Gabrovski de Ronde van Turkije won. Niet veel later bleek hij daarbij doping te hebben gebruikt.

Als Sayar net als Gabrovski uit de uitslag wordt geschrapt, gaat de eindzege van de Ronde van Turkije dit jaar naar Natnaël Berhane uit Eritrea, die voor de Europcar-ploeg rijdt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013