Smikle vierde positieve Jamaicaanse atleet (2)

19 juli 2013

N i e u w bericht, meer informatie

KINGSTON (ANP/RTR) - Discuswerper Traves Smikle is de vierde Jamaicaanse atleet die positief heeft gereageerd bij een dopingtest. Hij heeft dit donderdag (plaatselijke tijd) zelf bekendgemaakt. Eerder werden zijn landgenoten Asafa Powell, Sherone Simpson en Allison Randall betrapt op doping.

Smikle leverde evenals de andere drie een positieve test af bij de nationale kampioenschappen in juni. Hij heeft niet laten weten om welk verboden middel het gaat.

,,Als atleet moet ik de verantwoordelijkheid nemen over wat er in mijn lichaam is gevonden. Maar ik wil onderstrepen dat ik absoluut niet met opzet verboden middelen heb gebruikt'', aldus Smikle.

Hij plaatste zich vorig jaar voor de Olympische Spelen in Londen, maar wist met de discus niet de finale te bereiken. De 21-jarige Smikle noemde zijn positieve test pijnlijk voor de sport, zeker gezien de eerder positieve gevallen. ,,Het is heel triest en ik ben ook verbaasd. Het is nooit mijn doel geweest om de boel te bedriegen. Ik heb mezelf altijd gezien als ambassadeur voor de sport en ben altijd groot voorstander geweest van dopingcontroles.''

Smikle heeft een contra-expertise aangevraagd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013