'Carter vervangt titelverdediger Blake op WK' (2)

21 juli 2013

WK ATLETIEK

N i e u w bericht, meer informatie

KINGSTON (ANP) - Hoewel zijn naam wordt genoemd in het Jamaicaanse dopingschandaal, doet sprinter Nesta Carter volgende maand gewoon mee aan de WK atletiek in Moskou. Volgens diverse buitenlandse media heeft de Jamaicaanse bond Carter aangewezen als vervanger van Yohan Blake, die zijn wereldtitel op de 100 meter niet kan verdedigen vanwege een hamstringblessure. De 27-jarige Jamaicaan maakte vorige week in Madrid indruk met een tijd van 9,87 seconden.

De atletiekwereld werd een week geleden opgeschrikt door diverse dopinggevallen. Niet alleen de Amerikaanse topsprinter Tyson Gay, maar ook de Jamaicaanse atleten Asafa Powell, Sherone Simpson en Allison Randall zijn betrapt op het gebruik van verboden middelen. In totaal zouden vijf atleten uit Jamaica een positieve dopingtest hebben afgelegd tijdens de nationale titelstrijd van vorige maand en diverse buitenlandse media meldden dat Carter daar ook bij zit. Vooralsnog hebben alleen Powell, Simpson en Randall toegegeven dat ze zijn betrapt, al ontkennen ze allemaal bewust verboden middelen te hebben gebruikt.

Naast Carter doen olympisch kampioen Usain Bolt, Kemar Bailey-Cole en Nickel Ashmeade (de top 3 van het nationaal kampioenschap) mee aan het koningsnummer van de WK.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013