Honkbalwereld VS wacht op schorsing Rodriguez (2)

5 augustus 2013

DOPING EN SPORT

N i e u w bericht, meer informatie

NEW YORK (ANP) - Met spanning wacht de Amerikaanse honkbalwereld af hoe hoog de dopingstraffen gaan uitpakken in het schandaal rond de omstreden schoonheidskliniek Biogenesis in Miami. De Major League Baseball (MLB) spreekt zich maandag uit. Dan zal blijken of topspeler Alex Rodriguez de rest van het seizoen en wellicht langer aan de kant moet blijven wegens het gebruik van door de kliniek geleverde verboden stimulerende middelen.

Vooralsnog zette New York Yankees zijn grootverdiener en derdehonkman gewoon in de beginopstelling van het duel van maandagavond met de Chicago White Sox. Het zou zijn eerste optreden zijn na de heupblessure die hem sinds januari aan de kant hield.

Bij het schandaal zouden zo'n 20 spelers uit de MLB betrokken zijn. Eén van hen, Ryan Braun van de Milwaukee Brewers, werd 2 weken geleden al voor de rest van het seizoen geschorst. Braun mist daardoor 65 wedstrijden.

Brauns naam stond op een lijst die een ex-medewerker van de kliniek in januari aan het tijdschrift Miami New Times had gegeven. Maandag zal blijken of ook Rodriguez, goed voor een jaarsalaris van 28 miljoen dollar, tot de dopingzondaars behoort. De MLB heeft om 12.00 uur in New York (18.00 uur Nederlandse tijd) een persconferentie belegd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013