'Horner mist dopingcontrole na Vuelta' (2)

16 september 2013

RONDE VAN SPANJE

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP) - Een dag na zijn eindzege in de Ronde van Spanje is de Amerikaanse wielrenner Chris Horner in opspraak geraakt. Volgens de Spaanse krant AS heeft de 41-jarige coureur van RadioShack maandag een dopingcontrole gemist, omdat hij niet op de opgegeven plaats was. Horner zou in het Princesa Hotel in Madrid verblijven, maar de Spaanse dopingcontroleurs troffen hem daar niet aan.

Volgens de teamleiding van RadioShack zaten de controleurs van de Spaanse antidopingautoriteit AEA, die opdracht hadden gekregen van de Amerikaanse collega's van Usada, echter in het verkeerde hotel. Horner zou in zijn whereabouts al hebben aangegeven dat hij van onderkomen was gewijzigd. De 41-jarige Amerikaan werd zondag in Madrid de oudste winnaar ooit van een grote wielerronde. Horner behoorde vooraf niet tot de favorieten voor de eindzege, maar maakte indruk in de Spaanse bergen. De Amerikaanse veteraan hield de Italiaan Vincenzo Nibali uiteindelijk na 3 weken fietsen 37 seconden achter zich.

Wielrenners moeten in hun whereabouts van dag tot dag aangeven waar ze verblijven, zodat ze altijd gecontroleerd kunnen worden. Drie gemiste controles in 18 maanden tijd staat gelijk aan een positieve test, wat een schorsing betekent.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013