Belkin wil duidelijkheid na boek Rasmussen (2)

7 november 2013

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - De leiding van wielerploeg Belkin gaat opheldering vragen aan de huidige werknemers van het team die door oud-renner Michael Rasmussen worden genoemd in zijn boek 'Gele Koorts'. ,,Dit is nieuwe informatie voor ons'', aldus de woordvoerder van de Nederlandse formatie. ,,Daarom gaan we in gesprek met deze personen om duidelijkheid te krijgen. Die gesprekken zullen binnenkort worden gevoerd.''

Rasmussen gaat in zijn boek in op zijn dopinggebruik in zijn tijd bij de Raboploeg, de voorloper van Belkin. Dion van Bommel, de huidige ploegarts, wordt onder anderen genoemd. Hij zou een attest voor het gebruik van cortisonen hebben uitgeschreven voor Rasmussen voor een blessure, waar hij geen last van had. De cortisonen waren bedoeld om harder te gaan rijden. Ook zou buschauffeur Piet de Vos epo in zijn onderbroek hebben gestopt toen de Franse politie de bus kwam controleren.

Naar aanleiding van zijn boek liet Rasmussen eerder al weten dat bij de Tour in 2007 al zijn ploeggenoten van de Rabobank op een of andere manier verboden middelen gebruikten. Geen van deze renners is nog actief bij Belkin. Alle werknemers van de Nederlandse wielerploegen hebben eerder dit jaar een verklaring van goed gedrag ondertekend waarin ze verklaren dat ze nooit in aanraking zijn geweest met doping.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2013