Oostenrijkse langlaufer gebruikte doping (2)

23 februari 2014

OLYMPISCHE SPELEN

N i e u w bericht, meer informatie

SOTSJI (ANP/DPA) - De Oostenrijkse langlaufer Johannes Dürr reageerde positief op een dopingtest. Dat heeft het Nationale Olympisch Comité Oostenrijk (OÖC) zondag gemeld.

De 26-jarige was favoriet op de 50 kilometer bij de Olympische Winterspelen in Sotsji die op de slotdag zondag worden gehouden. Hij is bij een controle vorige week zondag betrapt op het gebruiken van epo. Hij is daarop uit het olympisch team gezet en naar huis gestuurd. Het is het vijfde geval van doping op de Olympische Spelen.

De Letse ijshockeyer Vitalijs Pavlovs reageerde zaterdag als vierde positief bij een test. In zijn urine zijn sporen gevonden van het verboden stimulerende middel methylhexanamine, dat eerder ook al de Duitse biatlete Evi Sachenbacher-Stehle en de Italiaanse bobsleeër William Frullani noodlottig werd.

De Oekraïense langlaufster Marina Lisogor bleek trimetazidine te hebben geslikt, een geneesmiddel dat soms wordt voorgeschreven bij hartklachten (angina pectoris) maar dat mogelijk ook een hartaanval door anabolicagebruik helpt voorkomen. Daarom staat het op de dopinglijst.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014