WADA onderzoekt medicijngebruik Froome (2)

15 juni 2014

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - Het Wereld Anti-Doping Agentschap WADA gaat onderzoek doen naar het gebruik van het medicijn prednisolon door Chris Froome. De Britse tourwinnaar van 2013 kreeg van de internationale wielerunie UCI toestemming om het middel begin mei tijdens de Ronde van Romandië oraal in te nemen. De regels stellen echter dat prednisolon alleen als spray mag worden gebruikt. Dat meldde de Franse krant Journal du dimanche zondag.

Volgens de krant kreeg Froome goedkeuring van Mario Zorzoli, arts bij de UCI, om het middel te slikken. Het WADA wil nu weten waarom die beslissing is genomen. Froome zou het middel hebben gebruikt tegen een verkoudheid. De Brit won uiteindelijk de rittenkoers in Zwitserland.

Het onderzoek lijkt zich niet te richten op Froome zelf. De wielrenner van Team Sky gaf zelf eind mei nog aan dat hij liever vaker gecontroleerd zou worden op het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. Tijdens een trainingskamp op Tenerife werd de Brit, die ook dit jaar als favoriet voor de Tour geldt, bijvoorbeeld nooit gecontroleerd in 2 weken tijd. ,,Erg teleurstellend'', verklaarde hij destijds via Twitter. ,,Ik denk dat het voor iedereen het beste is dat we kunnen bewijzen dat we schoon trainen, waar dan ook.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014