Belkin stopt eind 2014 sponsoring wielerploeg (3)

17 juni 2014

WORLD TOUR

N i e u w bericht, meer informatie vanaf vierde alinea

RIJSWIJK (ANP) - De Nederlandse wielerploeg Belkin raakt aan het eind van dit jaar al zijn titelsponsor kwijt. Dat meldde het team van wielrenners als Bauke Mollema, Robert Gesink en Laurens ten Dam dinsdag. De leiding van de Nederlandse wielerploeg is verrast door het besluit van het Amerikaanse bedrijf.

Belkin diende zich vorig jaar juni aan als hoofdsponsor en liet toen weten zich voor 2,5 jaar te verbinden aan de ploeg. Het wielerteam reed tot dan onder de naam Blanco, nadat Rabobank eind 2012 wegens het dopingverleden was gestopt. ,,Wij zijn erg teleurgesteld dat deze prille samenwerking niet verder reikt'', aldus manager Richard Plugge.

De ploeg zit niet bij de pakken neer, meldde Plugge verder. ,,We gaan direct op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor en de komende periode met veel vertrouwen tegemoet. We verwachten vanaf 2015 een nieuwe hoofdsponsor op het shirt te hebben. We waren al in gesprek met subsponsors en er zijn zelfs commerciële mogelijkheden voor de komende Tour de France.''

Het vertrouwen baseert algemeen directeur Plugge op zijn ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Wij hebben veel goodwill gekweekt in een wereld die nog altijd met argusogen wordt bekeken. Onze innovatieve werkwijze en vooruitstrevende filosofie heeft de sport weer gebracht waar hij thuis hoort, in de harten van de fans. De mooie prestaties, onze strijdwijze, transparantie en toegankelijkheid zijn niet onopgemerkt gebleven bij het publiek en bedrijfsleven.''

Het Amerikaanse technologiebedrijf Belkin stapte in de wielersport om zijn naamsbekendheid en als gevolg daarvan de omzet te vergroten. Dat is goed gelukt in Europa, maar het bedrijf geeft nu te kennen de strategie aan te passen en zich te richten op wereldwijde bekendheid van zijn producten.

Belkin maakte vorig jaar een flitsende entree in de wielersport. Bauke Mollema en Laurens ten Dam brachten Nederland in vervoering met hun sterke optreden in de Ronde van Frankrijk. Mollema eindigde als zesde. Wilco Kelderman verraste onlangs met de zevende plek in het eindklassement van de Ronde van Italië.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014