B-staal Herzog ook positief (2)

20 juni 2014

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

NIEUWEGEIN (ANP) -Voor atlete Adriënne Herzog dreigt een schorsing. De B-staal van haar positieve dopingtest is ook positief. Dat heeft de Atletiekunie vrijdag laten weten.

Herzog blijft voorlopig geschorst en mag niet aan wedstrijden meedoen. Het Instituut Sport Rechtspraak zal zich nu over de zaak buigen en de strafmaat bepalen. Voor een dergelijk overtreding staat volgens de regels een schorsing van 2 jaar.

Herzog werd in maart bij een dopingtest buiten wedstrijden om positief bevonden op overschrijding van de toegestane verhouding tussen testosteron en epitestosteron. De atlete kwam al eerder in opspraak wegens vermeend dopinggebruik in Spanje. Vorig jaar publiceerde Vrij Nederland een verhaal waarin Herzog ervan werd beschuldigd contacten te hebben met dopingleveranciers. Daarna besloten de Atletiekunie en Herzog tot een afkoelingsperiode van 3 maanden. Ze maakte eind vorig jaar haar rentree.

In een reactie op haar positieve test liet ze in mei weten nooit doping te hebben gebruikt. Ze stelde toen dat een goede analyse van haar biologische paspoort dit ook zal aantonen. In haar column op de website prorun.nl schreef ze dat de testosteronwaardes bij haar altijd al aan de hoge kant zijn. Ook bij haar familieleden is dat volgens haar het geval.

Ook wees ze erop dat de toegestane waardes van de hormonen in 2005 zijn verlaagd. ,,Ik word nu dus misschien geschorst om iets wat 9 jaar geleden nog heel normaal was." Herzog vestigt haar hoop op een nadere bestudering van haar biologische paspoort. ,,Ik ben de afgelopen jaren elke 2 tot 4 weken getest. Dan zal blijken dat deze resultaten voor mij binnen de marge vallen."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014