Powell voorlopig vrij om te sprinten (2)

18 juni 2014

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

LAUSANNE (ANP) - De dopingschorsing van de Jamaicaanse sprinter Asafa Powell is tijdelijk opgeheven. Hij mag uitkomen in wedstrijden zolang het hof van sportarbitrage CAS nog geen besluit heeft genomen over zijn beroep. Het CAS meldde woensdag dat dezelfde tijdelijke vrijstelling geldt voor Powells landgenote Sherone Simpson.

De topsprinters hebben hun dopingschorsing van 18 maanden aangevochten bij het tribunaal in Lausanne. De 31-jarige Powell, voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter, vindt de straf onrechtvaardig en veel te zwaar. Hij testte vorig jaar juni positief op het verboden middel oxilofrine.

Het CAS geeft wel aan dat beide atleten bij een negatieve uitspraak de rest van hun schorsing, die loopt tot en met 20 december van dit jaar, wel moeten uitdienen. Hun zaak dient op 7 en 8 juli.

Powell reageerde verheugd op de tijdelijke vrijstelling: ,,God is goed. Ik dank het CAS voor deze kans'', twitterde de sprinter, die 9,72 seconden als beste tijd heeft staan op de 100 meter en met het Jamaicaanse estafetteteam olympisch goud veroverde op de 4x100 in 2008 (Peking). Hij voert aan dat de verboden stof in een legaal voedingssupplement zat, maar dat de fabrikant het ingrediënt niet had vermeld op het etiket.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014