Broers Schleck in Tour (2)

25 juni 2014

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

RIJSWIJK (ANP) - De wielrenners Andy en Frank Schleck rijden dit jaar de Ronde van Frankrijk. Team Trek gaf de Luxemburgse broers woensdag via Twitter zekerheid over hun deelname aan de Tour, die 5 juli van start gaat in Leeds. Niet veel later werd Jens Voigt als negende en laatste renner bekendgemaakt. De 42-jarige Duitser begint aan zijn 17e Tour.

De Schleck-broers hebben een reputatie te verdedigen in de Tour, hoewel ze beiden niet als kandidaten voor de eindzege gelden. Andy eindigde in 2009 en 2011 als tweede in het eindklassement en kreeg de Tourzege in 2010 cadeau door de dopingschorsing van Alberto Contador. Frank werd in 2011 derde.

Eerder op de dag had Trek al de eerste zes namen prijsgegeven. Onder hen de Nederlander Danny van Poppel. De andere renners die voor Trek de Tour rijden zijn de Zwitsers Fabian Cancellara en Grégory Rast, de Spanjaarden Haimar Zubeldia en Markel Irizar en de Amerikaan Matthew Busche.

Van Poppel was vorig jaar met 19 jaar de jongste deelnemer aan de Tour sinds de Tweede Wereldoorlog. De sprinter bereikte voor zijn toenmalige ploeg Vacansoleil-DCM drie top 10-noteringen en droeg een dag de witte jongerentrui. Hij reed de ronde niet uit.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014