UCI scherpt regels rond uitzonderingen aan (2)

24 juni 2014

N i e u w bericht, meer informatie

NYON (ANP) - De internationale wielrenunie UCI gaat de regels rond medische uitzonderingen voor middelen op de dopinglijst aanscherpen. De UCI heeft dit besloten naar aanleiding van de ophef rond Tourwinnaar Chris Froome, meldde voorzitter Brian Cookson dinsdag op Twitter. De Britse renner van Team Sky kreeg in de Ronde van Romandië speciale medische goedkeuring van de UCI om een middel tegen verkoudheid te gebruiken. Dat zou niet volgens de regels zijn gegaan.

,,Er is geen sprake van bedrog en voorkeursbehandeling. Het wereldantidopingagentschap WADA heeft bevestigd dat het volgens de regels is gebeurd", schrijft Cookson. ,,Maar we zullen de procedures per direct strenger maken om controverse te vermijden, de fans gerust te stellen, het beschadigde imago van de wielersport te herstellen en iedereen te beschermen.''

De UCI zal volgens Cookson met het WADA samenwerken om de toekenning van medische uitzonderingen te evalueren.

Froome kreeg vanwege zware hoestbuien speciale toestemming van de UCI om in de Ronde van Romandië een spray te gebruiken met een normaal gesproken verboden corticosteroïde. Volgens de Franse krant Le Journal du Dimanche was dit niet volgens de regels gegaan, maar dit werd later door het WADA weerlegd.

Froome won de Ronde van Romandië.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014