'Pelé en Beckenbauer zijn idioten'

29 juni 2014

WK VOETBAL

RIO DE JANEIRO (ANP) - Diego Maradona blijft met gepeperde uitspraken de aandacht trekken bij het WK voetbal in Brazilië. De voormalige voetbalkoning van Argentinië maakte zaterdag in zijn inmiddels beruchte tv-programma 'De Zurda' twee iconen uit voor ,,idioten'', een geliefde uitlating van 'Pluisje'. Volgens Maradona zijn de voetbalhelden Pelé (Brazilië) en Franz Beckenbauer (Duitsland) niet goed bij hun hoofd, omdat ze de zware straf voor bijter Luis Suárez van Uruguay hebben gerechtvaardigd. ,,Ze komen allebei uit een museum en zeggen domme dingen omdat ze dwaas zijn'', fulmineerde hij.

Maradona, die in 1994 bij het WK in Amerika werd geschorst na een positieve dopingtest, vindt de strenge sancties tegen Suárez (9 duels voor Uruguay geschorst, 4 maanden buitenspel bij Liverpool) bespottelijk. ,,Wie heeft hij gedood? Dit is is pure mafia.''

Eerder stak Maradona op de tv-zender zijn middelvinger op naar Julio Grondona, de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond. Ook hij werd een domkop genoemd door de nog steeds onnavolgbare Maradona.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014