VERBETERING: Wielrenner Impey positief (3)

2 juli 2014

DOPING

C o r r e c t i e: Juiste schrijfwijze aangetroffen middel

RIJSWIJK (ANP) - De Zuid-Afrikaanse wielrenner Daryl Impey is positief bevonden. Bij de rijder van Orica-GreenEdge zijn sporen van een verboden middel gevonden bij een dopingcontrole in februari van dit jaar bij de nationale kampioenschappen van zijn land. Hij kreeg deze maand van het Zuid-Afrikaanse antidopingbureau te horen dat probenecide is aangetroffen in zowel de A- als B-staal. De stof staat bekend als een middel om het gebruik van bijvoorbeeld anabole steroïden te maskeren.

Orica-GreenEdge heeft de 29-jarige Impey op non-actief gesteld. De renner zelf zegt dat hij volkomen verrast is door de uitkomsten van de dopingcontrole en hij wil er alles aan doen om zijn onschuld aan te tonen. De ploeg geeft hem die kans.

Impey was niet opgenomen in de ploeg voor de Ronde van Frankrijk. Hij reed vorig jaar wel mee in de Tour en droeg zelfs als eerste Afrikaan ooit enkele dagen de gele trui. ,,Ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben een groot voorstander van een dopingvrije sport. Het nieuws is bij mij als een schok binnengekomen en ik voel me buitengewoon bedroefd, omdat ik mijn hele carrière 'schoon' heb gereden.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014