Wielrenner Mentsjov blijkt 2 jaar geschorst (2)

12 juli 2014

DOPING

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - De Russische wielrenner Denis Mentsjov blijkt al sinds april 2013 geschorst wegens onregelmatigheden in zijn biologisch paspoort. Dat valt op te maken uit een lijst van de internationale wielrenunie UCI die zonder enige toelichting is uitgebreid.

Oud-Raborenner Mentsjov stopte in mei 2013 en voerde knieproblemen aan als reden. Naar nu blijkt werd hem een maand ervoor een straf opgelegd. Ook de Spanjaard Carlos Barredo is al sinds oktober 2012 voor 2 jaar geschorst. De Spanjaard werd destijds al wel door de Raboploeg op non-actief gesteld omdat de UCI een procedure was gestart tegen de renner, eveneens wegens afwijkingen in het bloedpaspoort.

De verdachte bloedwaarden bij Mentsjov stammen uit de edities van de Ronde van Frankrijk in 2009, 2010 en 2012. De eerste twee reed hij in dienst van Rabobank. Mentsjov, die in 2009 de Ronde van Italië won, sloot de Tour van 2010 af als derde. Na de diskwalificatie van Alberto Contador schoof de Rus zelfs op naar de tweede plaats. Nog niet duidelijk is of zijn resultaten in de betreffende Tours worden geschrapt.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014