Astana schorst zichzelf voor Ronde van Peking (2)

6 oktober 2014

UCI WORLDTOUR

N i e u w bericht, meer informatie

PARIJS (ANP/RTR) - Wielerploeg Astana doet niet mee aan de Ronde van Peking, die komende vrijdag van start gaat. Dat heeft de Kazachse formatie maandag bekendgemaakt. Aanleiding voor de terugtrekking zijn de recente positieve dopingtests van de broers Valentin en Maksim Iglinski, die werden betrapt op epo.

De positieve test van Maksim Iglinski werd vorige week bekendgemaakt. Het nieuws over zijn broer kwam al eerder naar buiten. Astana is aangesloten bij de Beweging voor een geloofwaardige wielersport (MPCC). Die beweging heeft als een van de regels dat een aangesloten wielerploeg 8 dagen niet mee te doen aan wedstrijden, als er binnen een jaar meerdere dopinggevallen binnen de ploeg zijn. Formeel moet de ploeg zich zelf terugtrekken uit de koers. De MPCC kan namelijk officieel geen schorsingen uitdelen.

De beweging heeft in samenspraak met de wielerploegen regels opgesteld over de aanpak van dopingzondaars die verder gaan dan de regels van de internationale wielerunie UCI en die van het wereldantidopingbureau WADA. Ploegen die zich hebben aangesloten bij de MPCC hebben afgesproken zich te houden aan die richtlijnen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014