Giant opnieuw in WorldTour, Belkin wacht af (2)

8 oktober 2014

UCI WORLDTOUR

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - De Nederlandse wielerploeg Giant-Shimano is ook volgend seizoen verzekerd van deelname aan de grote wedstrijden. De internationale wielrenunie UCI maakte woensdag bekend dat de equipe van teammanager Iwan Spekenbrink, die volgend jaar verder gaat als Giant-Alpecin, een WorldTour-licentie heeft voor 2015.

De Belkin-formatie, die volgend jaar doorgaat als TEAMLottoNL, wacht samen met zes andere ploegen nog op verlenging van de WorldTour-licentie. In totaal zijn 18 plaatsen beschikbaar. Het nieuwe Nederlandse team Roompot-Orange Cycling heeft een continentale status aangevraagd.

Tien teams zijn al zeker van de hoogste licentie, waaronder Astana dat onlangs werd opgeschrikt door twee dopinggevallen binnen de ploeg. Daarover is het laatste woord echter nog lang niet gezegd. De UCI stelde de Kazachse wielerploeg van de Italiaanse kopman Vincenzo Nibali een diepgravend onderzoek in het vooruitzicht nu de broers Valentin en Maxim Iglinski beiden positief zijn bevonden.

,,Twee positieve tests op epo in dezelfde ploeg, dat beschouwen we als een buitengewoon ernstige zaak. Die roept vragen op over het management en hoe dat omgaat met ethische kwesties'', aldus een verklaring van de UCI woensdag. ,,We gaan hier zeker over praten met het team om te kunnen vaststellen of er wel alles aan is gedaan het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen te voorkomen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014