Westra moet Italiaanse koersen schrappen

7 oktober 2014

ASTANA (ANP) - De recente dopinggevallen bij de wielerploeg van Astana hebben ook gevolgen voor Lieuwe Westra. De 32-jarige Friese renner moet komend weekeinde de Ronde van Emilia en de GP Bruno Beghelli overslaan, omdat de ploegleiding van Astana heeft besloten vanaf vrijdag 8 dagen geen koersen te rijden.

Het Kazakse team volgt de afspraken binnen de MPCC, de beweging voor een geloofwaardige wielersport, die voorschrijft dat een aangesloten ploeg 8 dagen niet meedoet aan wedstrijden als binnen een jaar meerdere dopinggevallen binnen het team zijn.

De Kazakse broers Valentin en Maksim Iglinski zijn onlangs betrapt op epo. Astana doet als gevolg daarvan niet mee aan Ronde van Peking en de Italiaanse koersen waarvoor Westra op het programma stond. ,,Jammer natuurlijk, nu heb ik voor niets 2 weken hard doorgetraind, maar ik begrijp de beslissing van de ploeg volkomen'', schreef Westra dinsdag op zijn website. ,,Beide dopinggevallen zijn treurig, maar ik ben ervan overtuigd dat ze op zichzelf staan en dat de ploeg er niets mee te maken heeft.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2014