Giant-Alpecin meer dan 'sprinttrein' (3)

7 januari 2015

N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

BERLIJN (ANP) - De wielerploeg Giant-Shimano behaalde de successen de afgelopen jaren vooral in massasprints. Met de Duitser Marcel Kittel als boegbeeld presenteerde de ploeg zich woensdag in Berlijn onder een nieuwe naam - Giant-Alpecin - en met nog grotere ambities. ,,We willen het met onze sprinttrein nog beter doen, maar ons ook in de finales van klassiekers en in het algemeen klassement van grote rondes nog meer laten zien'', zei Rudie Kemna, een van de ploegleiders, bij de bijeenkomst op de Franse ambassade.

De lokatie van de presentatie was niet voor niets gekozen. Medenaamgever Alpecin is een Duits shampoomerk. ,,Dit is een nieuwe start voor het Duitse wielrennen'', zei teambaas Iwan Spekenbrink, wiens ploeg op een licentie van dat land gaat rijden. Milram was in 2010 de laatste Duitse ploeg in de WorldTour. ,,Daarbij is Frankrijk cultureel en historisch gezien een echt wielerland.''

Behalve met Kittel, vorig jaar en in 2013 viervoudig ritwinnaar in de Tour de France, bezit de ploeg met diens landgenoot John Degenkolb een afmaker voor lastiger aankomsten en de klassiekers. Tijdritspecialist Tom Dumoulin is het Nederlandse uithangbord van de ploeg, terwijl de Fransman Warren Barguil, afgelopen jaar achtste in de Vuelta, een grote belofte is voor het rondewerk.

Degenkolb noemde de terugkeer van een Duits bedrijf als sponsor van een grote wielerploeg ,,een droom die uitkomt''. Samen met Kittel heeft hij zich de afgelopen jaren nadrukkelijk uitgesproken tegen doping. ,,De wielersport heeft moeilijke jaren achter de rug, zeker in Duitsland. Dit is een grote stap voorwaarts.''

Samenstelling ploeg: Nikias Arndt (Dui), Warren Barguil (Fra), Lawson Craddock (VSt), Roy Curvers (Ned), Bert de Backer (Bel), John Degenkolb (Dui), Koen de Kort (Ned), Tom Dumoulin (Ned), Caleb Fairly (VSt), Johannes Frölinger (Dui), Simon Geschke (Dui), Lars van der Haar (Ned), Chad Haga (VSt), Thierry Hupond (Fra), Ji Cheng (Chn), Carter Jones (VSt), Marcel Kittel (Dui), Tobias Ludvigsson (Zwe), Fredrik Ludvigsson (Zwe), Lukas Mezgec (Slv), Daan Olivier (Ned), Georg Preidler (Oos), Ramon Sinkeldam (Ned), Tom Stamsnijder (Ned), Albert Timmer (Ned), Tom Veelers (Ned) en Zico Waeytens (Bel).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015