Koppelaar is Gouden Spike kwijt

18 januari 2015

LEIDEN (ANP) - De wegens doping geschorste polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar is de Gouden Spike kwijt. De organisatie van de Leidse atletiekwedstrijd heeft besloten de trofee toe te kennen aan een andere atleet. De Oegandese hardloper Joshua Cheptegei, die in Leiden de 10.000 meter won in 27.56.26, krijgt nu de vergulde atletiekschoen.

Koppelaar sprong bij de wedstrijd van Leiden Atletiek op 14 juni over een hoogte van 5,55 meter en kwalificeerde zich daarmee voor de EK. Het leverde hem die dag de Gouden Spike op. Kort daarna werd bekend dat de jonge atleet uit Dordrecht positief was bevonden bij een dopingcontrole in Duitsland op 31 mei. Hij kreeg eerder deze maand te horen dat hij voor twee jaar is geschorst.

,,Als gevolg van de overtreding van het dopingreglement in mei 2014 zijn alle sportieve prestaties van Koppelaar ongeldig verklaard. Op grond daarvan zullen wij de trofee en het bijbehorende prijzengeld terug krijgen’’, licht voorzitter Norbert Groenewegen van het organisatiecomité toe.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015