Kreuziger aan leugendetector

24 januari 2015

PRAAG (ANP) - De Tsjechische wielrenner Roman Kreuziger doet er alles aan om zichzelf vrij te pleiten van dopinggebruik. De voormalige coureur van Astana heeft nu naar eigen zeggen met goed gevolg een leugendetectortest ondergaan. Onder toeziend oog van een onafhankelijke expert doorstond de Tsjech drie heikele vragen met glans.

,,Heb je ooit doping gebruikt? Heb je ooit een bloedtransfusie ondergaan om je prestaties te verbeteren? Heb je ooit epo gebruikt?" Uiteraard luidde het antwoord van Kreuziger steeds onomwonden ,,nee'', zonder dat het apparaat daarbij verdachte emoties registreerde.

Eerder richtte Kreuziger een speciale website op om aan te tonen dat hij geen verboden middelen heeft gebruikt. Hij publiceerde ook al zijn biologisch paspoort.

De Tsjech is voorlopig geschorst voor afwijkingen in zijn bloedwaarden. Zijn zaak ligt nu bij het internationaal sporttribunaal (CAS) in Lausanne. De internationale wielerunie UCI wil hem een schorsing opleggen van twee tot vier jaar, plus een boete van 770.000 euro.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015