Zaripova geschorst wegens doping

30 januari 2015

MOSKOU (ANP) - De Russische atlete Joelija Zaripova is voor tweeënhalf jaar geschorst wegens overtreding van het dopingreglement. Dat heeft Rusada, de organisatie die het gebruik van verboden middelen in de sport nationaal moet bestrijden, vrijdag bekendgemaakt. De olympisch kampioene op de 3000 meter steeplechase is bestraft op grond van abnormale waarden in haar biologisch paspoort.

Er is een streep gezet door de resultaten die ze behaalde in de periode 20 augustus 2011 - 3 september 2012. Dat betekent dat ze haar persoonlijk record, gelopen tijdens de Spelen van Londen, kwijt is en het olympisch goud waarschijnlijk moet inleveren. Zaripova miste het WK van 2013 in Moskou door een blessure en heeft sindsdien niet meer aan wedstrijden meegedaan.

Usada sloot bovendien zevenkampster Tatjana Tsjernova met terugwerkende kracht (ingaande 22 juli 2013) voor twee jaar uit wegens doping. Bij een nieuwe analyse van een oude urinestaal zijn sporen gevonden van Oral Turinabol, de 'befaamde' anabole steroïde uit de voormalige DDR.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015