Dekker: aanval werelduurrecord op 25 februari (2)

6 februari 2015

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - De dertigjarige Nederlandse wielrenner Thomas Dekker doet op woensdag 25 februari zijn aanval op het werelduurrecord. Plaats van handeling is de wielerbaan van Aguascalientes in Mexico. De internationale wielrenunie UCI meldde dat vrijdag op zijn website. De baan ligt 1800 meter boven de zeespiegel.

Het huidige werelduurrecord staat op naam van de Oostenrijker Matthias Brändle. Hij kwam in oktober vorig jaar tot een afstand van 51,852 kilometer. De Australiër Jack Bobridge slaagde er afgelopen zaterdag in Melbourne niet in dat record te verbeteren. De renner kwam tot een afstand van 51,300 kilometer. Zijn landgenoot Rohan Dennis is de eerstvolgende die een aanval plaatst. Hij komt zondag 8 februari in actie op de wielerbaan van Grenchen in Zwitserland.

Dekker beschouwt de wereldrecordpoging als een laatste kans om zijn wielerloopbaan nieuwe glans te geven. Hij reed de afgelopen jaren na zijn dopingschorsing tamelijk onzichtbaar mee in het peloton. Voor dit seizoen kon de Noord-Hollander geen nieuwe ploeg vinden: ,,Ik heb er een slecht gevoel om zo uit de wielersport te stappen. Dit is dan nog een mooi doel. Ik voel me ook wel vereerd om deze recordpoging te doen. Het is een historisch onderdeel. Ik weet ook dat het gruwelijk zwaar is.''

Voorzitter Brian Cookson van de UCI is blij met de vele recordpogingen. ,,Dit legendarische evenement heeft zijn aantrekkingskracht weer helemaal terug'', liet hij weten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015