Veldrijder Wellens beëindigt loopbaan (2)

3 maart 2015

N i e u w bericht, meer informatie

LICHAART (ANP) - Bart Wellens beëindigt zijn loopbaan. De wereldkampioen veldrijden van 2003 en 2004 heeft dit dinsdag bekendgemaakt. De 36-jarige Belg kon de afgelopen seizoenen al geen aansprekende resultaten meer boeken.

,,Het veldrijden eist een zware tol op het lichaam en hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om daarmee om te gaan en te blijven presteren op het hoogste niveau”, aldus Wellens. ,,Mijn leeftijd en mijn lichaam zeggen me dat het tijd is om te stoppen.''

In de 2003 en 2004 beleefde de renner van Telenet-Fidea zijn topjaren. Naast twee wereldtitels behaalde hij toen ook de eindzege in de wereldbeker, de Superprestige en de Gazet van Antwerpen Trofee. In 2004 en 2007 veroverde hij de Belgische titel.

Wellens wil ook ruimte maken voor nieuwe talenten. ,,Er staat een jonge generatie klaar die de komende jaren het veldrijden zal domineren. Het wordt steeds moeilijker voor mij om daar tegenop te boksen, dus ik besef dat de tijd voor mij gekomen is om plaats te maken”.

Hij heeft nog niet nagedacht over zijn toekomst. ,,Eerst wil ik het een en het ander laten bezinken, wat voorstellen afwegen en dan pas een weldoordachte beslissing nemen over mijn toekomstplannen”.

Wellens kwam onlangs in opspraak in een dopingzaak rond de omstreden sportarts Chris Mertens. Hij moet op 13 maart samen met Tom Meeusen en Greg Van Avermaet voor de disciplinaire commissie van de wielerbond verschijnen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015