Teamarts Astana verdedigt zich (2)

5 maart 2015

N i e u w bericht, meer informatie

ASTANA (ANP) - Volgens de teamarts van wielerploeg Astana is er niets mis met het antidopingbeleid van het team. ,,We doen alles in de strijd tegen doping'', verdedigt de Belg Joost De Maeseneer zich tegen aantijgingen van de UCI dat het onder meer met de antidopingmaatregelen binnen de Kazakse ploeg slecht gesteld is. De internationele wielrenunie UCI wil Astana het liefst weren uit de grote koersen en heeft de onafhankelijke licentiecommissie verzocht de ploeg de WorldTourlicentie af te nemen.

,,We zijn lid van de MPCC, de vereniging voor geloofwaardig wielrennen, en dat kunnen niet alle ploegen in de WorldTour zeggen. Er worden geen naalden toegelaten, we bannen alle externe supplementen, werken niet meer met externe coaches en gebruiken geen sprays", legt De Maeseneer op de website van de ploeg uit. ,,Onze beste renners testen we vijftig keer per jaar.''

Astana, waarvoor onder anderen Tourwinnaar Vincenzo Nibali en de Nederlanders Lars Boom en Lieuwe Westra rijden, heeft tot 20 maart de tijd zich bij de licentiecommissie te verdedigen tegen de belastende verklaringen van de UCI.

De dopinggevallen waarmee het team vorig jaar te maken kreeg, beschouwt de arts als individuele gevallen. ,,Slechte dingen gebeuren nu eenmaal. Idioten zijn er overal, zelfs in het wielrennen. Het systeem pakte hen. Dat bewijst dat het werkt."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015