Wielrenner Henderson door het stof voor Aru

24 april 2015

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Gregory Henderson heeft spijt van zijn uitlatingen over vermeend dopinggebruik van zijn Italiaanse collega Fabio Aru van Astana. ,,Ziek is ziek. Ik moet niet te snel conclusies trekken. Mijn excuses'', twitterde vrijdag de Nieuw-Zeelander van Lotto Soudal.

Henderson haalde donderdag nog fel uit naar Aru, nadat de Italiaan zich ziek had afgemeld voor de Ronde van Trentino. ,,Het is treurig om Aru 'ziek' te zien. Ik hoop dat hij volgende keer 'gezond', oftewel clean, terugkomt in onze sport. Ik ben er ziek van. Binnen een paar dagen weet iedereen het. Waarom vals spelen?''

Aru is een belangrijke troef van Astana in de komende Ronde van Italië. De Kazachse wielerploeg kreeg donderdag te horen dat het zijn licentie voor de WorldTour behoudt, maar onder streng toezicht blijft staan. De wereld wielerunie UCI dreigde de ploeg van Tourwinnaar Vincenzo Nibali en de Nederlanders Lars Boom en Lieuwe Westra te weren uit de grote koersen, onder meer omdat het antidopingbeleid en de structuur niet overeenkwamen met het eerder door de ploeg geschetste beeld.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015