Milde dopingstraf badmintontopper Lee (2)

27 april 2015

N i e u w bericht, meer infomatie

KUALA LUMPUR (ANP/RTR) - De Maleisische topbadmintonner Lee Chong Wei is voor een periode van acht maanden geschorst wegens doping. De internationale federatie BWF sprak die straf maandag uit.

De voormalig nummer één van de wereld was betrapt tijdens de wereldkampioenschappen vorig jaar. Hij testte positief op de verboden ontstekingsremmer dexamethason.

De straf valt lager uit dan de gebruikelijke twee jaar schorsing die geldt voor een dopingvergrijp. De BWF oordeelde dat Lee niet met opzet doping heeft gebruikt, maar wel onachtzaam is geweest. De verboden stof was aangetroffen in de gelatinecapsules van een voedingssupplement.

De schorsing geldt met terugwerkende kracht vanaf vorig jaar november, waardoor Lee vanaf 1 mei al weer speelgerechtigd is. De 32-jarige Maleisiër won twee keer zilver op de Olympische Spelen en won 55 toernooien in zijn carrière, waaronder het wereldkampioenschap in 2005.

,,Ik ben natuurlijk opgelucht'', reageerde Lee, die zich op 11 april in Amsterdam had moeten verantwoorden bij de tuchtcommissie van de BWF. ,,Ik accepteer de straf en kom misschien mentaal wel sterker terug dan ooit'', aldus de badmintonner, die zijn zinnen heeft gezet op de Spelen van Rio in 2016.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015