Astana behield licentie door dopingvrij 2015

5 mei 2015

ASTANA (ANP) - Wielerbond UCI verstrekte de Kazachse wielerploeg Astana onlangs toch een licentie voor dit seizoen. Naar nu blijkt is dat vooral geweest omdat geen renner van de ploeg in 2015 tot dusver positief testte op doping. Dat meldde de onafhankelijke licentiecommissie van de UCI dinsdag in een verklaring. Reden was daarnaast dat Astana toezegde ,,een fundamentele verandering te ondergaan om het risico op dopinggebruik verder te beperken.''

De UCI had gevraagd om Astana in 2015 de elitestatus af te nemen na diverse dopinggevallen eind 2014, maar de licentiecommissie besliste op 23 april anders. Die achtte een straf op basis van de dopinggevallen uit die periode in 2014 te zwaar voor een ploeg die sindsdien volgens de laboratoria dopingvrij was.

,,Gezien het feit dat de ploeg in 2015 onder toezicht blijft staan van de licentiecommissie en het instituut van sportwetenschappen uit Lausanne zijn we tevreden met deze beslissing'', liet de UCI bij monde van president Brian Cookson weten in een statement.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015