Tinkoff-Saxo zet alles op Contador in Giro (2)

4 mei 2015

RONDE VAN ITALIË

N i e u w bericht, meer informatie

SAN LORENZO AL MARE (ANP) - Wielerploeg Tinkoff-Saxo heeft maandag een duidelijke ambitie uitgesproken voor de komende Ronde van Italië. De WorldTour-formatie neemt alleen genoegen met de eindzege in het algemeen klassement van Alberto Contador. Dat meldde hoofdploegleider Steven de Jongh op de website van de ploeg.

,,Ons hoofddoel is om een zo goed mogelijk klassement voor Alberto neer te zetten'', aldus De Jongh. ,,Ik ben ervan overtuigd dat we een hele sterke ploeg hebben rond Alberto. Als hij geen problemen krijgt, dan kan hij een grote rol gaan spelen. Alberto en de andere jongens hebben een goede hoogtetraining gedaan op Tenerife. Het vertrouwen is groot en de mannen zijn er klaar voor.''

Contador krijgt in de Italiaanse rittenkoers als belangrijkste knechten wegkapitein Michael Rogers, tweevoudig winnaar Ivan Basso en Roman Kreuziger mee. Zij zullen de Spanjaard in de bergen bij moeten staan. In de vlakkere etappes moeten Sergio Paulinho, Manuele Boaro, Matteo Tosatto, Christopher Juul-Jensen en Ivan Rovni hem bijstaan.

Mocht Contador de ronde daadwerkelijk op zijn naam schrijven, dan is dat zijn tweede eindzege van de Giro. In 2008 zegevierde hij voor het eerst. Drie jaar later won 'El Pistolero' opnieuw het klassement, maar die overwinning werd een jaar later geschrapt door het Internationaal Sporttribunaal CAS vanwege doping.

De Giro start zaterdag met een ploegentijdrit over ruim 17 kilometer, van San Lorenzo al Mare naar Sanremo.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015