Britse bond steunt atletiekcoach Salazar (2)

6 juni 2015

N i e u w bericht, meer informatie

BIRMINGHAM (ANP) - De Britse atletiekbond maakt zich absoluut geen zorgen over het gedrag en de trainingsmethoden van de in opspraak geraakte Amerikaanse coach Alberto Salazar, die onder anderen het Britse idool Mo Farah onder zijn hoede heeft. De bond heeft dat zaterdag laten weten in een verklaring naar aanleiding van een documentaire van de BBC die eerder deze week werd uitgezonden.

In het het programma werd de atletiekcoach ervan beschuldigd dat hij in het verleden heeft geëxperimenteerd met het prestatiebevorderend hormoon testosteron.

Hardloper Farah wordt zelf niet verdacht maar hij reageerde zaterdag ook. De atleet is vooralsnog niet van plan om de samenwerking met de succescoach te verbreken. ,,We nemen de beschuldigingen serieus en verwachten snel een gefundeerde reactie. Als ze kloppen dan is hij te ver gegaan en ben ik de eerste die bij hem weggaat. Het gaat ook om mijn reputatie.''

Farah is boos en verward, vertelde hij op een persconferentie. ,,Ik wil ook weten wat er aan de hand is en wil antwoorden.'' De atleet is bereid al zijn relevante gegevens beschikbaar te stellen aan de autoriteiten. ,,Ik heb niks te verbergen.''

Volgens de bond moeten de beschuldigingen door onafhankelijke dopinginstanties onderzocht worden. ,,We herhalen onze oproep aan dopingonderzoekers en vragen hun om bevindingen met ons te delen zodat we de juiste maatregelen kunnen nemen'', aldus de verklaring.

Mo Farah veroverde bij de Olympische Spelen in 2012, de WK in 2013 en de EK in 2014 het goud op zowel de 5000 als 10.000 meter.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015