UK Athletics onderzoekt medisch dossier Farah (2)

8 juni 2015

N i e u w bericht, meer informatie

LONDEN (ANP) - De Britse atletiekbond heeft besloten het medisch dossier van Mo Farah te laten onderzoeken door een onafhankelijke instantie. UK Athletics reageert daarmee op de dopingbeschuldigingen aan het adres van diens trainer Alberto Salazar.

Farah werkt sinds 2011 samen met de Amerikaanse oud-atleet. De tweevoudig olympisch kampioen van Londen zegt niets te verbergen te hebben, maar meldde zich wegens de ontstane commotie zondag wel af voor de Diamond Leaguewedstrijd in Birmingham.

Bondsvoorzitter Ed Warner kondigde maandag via de BBC-radio aan dat ,,bloedwaarden, voedingssupplementen en alles wat met zijn medische behandelingen van doen heeft'' zullen worden gecontroleerd. ,,We moeten er zeker van zijn dat er niets is wat we niet hebben gezien of waarvan we ons niet bewust waren'', zei Warner.

De BBC zond vorige week een documentaire uit waarin Salazar werd beschuldigd van het experimenteren met verboden middelen in wat het 'Nike Oregon Project' werd genoemd. Farah maakt deel uit van Salazars befaamde loopgroep, maar het Britse idool wordt niet verdacht van dubieuze praktijken. Farah liet zondag weten dat hij zo snel mogelijk naar de Verenigde Staten zou vliegen ,,om antwoorden op zijn vragen te krijgen''.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015