Zwaargewonde Bonnet gecontroleerd door UCI

30 juli 2015

PARIJS (ANP) - Het maakt als wielrenner niet uit hoe erg je in de kreukels ligt na een valpartij, dopingcontroles gaan altijd door. Dat ondervond William Bonnet woensdagavond laat aan den lijve. De Fransman van FDJ liep bij een zware valpartij in de Tour de France een gebroken nekwervel op, maar kreeg toch de controleurs op de stop.

,,Wil de UCI een gerichte controle? Prima, ik verplaats me de komende drie maanden niet. Ik koers pas weer in 2016'', liet de Fransman via Twitter weten. Hij voegde een foto bij waarop zijn hoofd stevig is verpakt in een brace, om zijn nekwervel goed te laten herstellen.

Bonnet was de ongelukkige veroorzaker van de massale valpartij in de derde etappe. Hij ging als eerste onderuit, waarna onder anderen Tom Dumoulin en Fabian Cancellara over hem heen vielen. Voor Dumoulin kwam daarmee gelijk een einde aan de Tour, net als voor Bonnet. Cancellara, op dat moment geletruidrager, fietste de rit naar de Muur van Hoei nog wel uit, maar stapte een dag later niet meer op.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015