Titel zonder WK-limiet voor Smith (2)

2 augustus 2015

NK ATLETIEK

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (ANP) - Rutger Smith heeft zondag in Amsterdam weer een Nederlandse titel toegevoegd aan zijn imposante erelijst, maar de WK in Peking gaan aan de 34-jarige Groninger voorbij. Smith was in het Olympisch Stadion de beste bij het discuswerpen met een afstand van 60,67 meter, maar hij bleef daarmee ver verwijderd van de gestelde WK-limiet van 65 meter. Ook Erik Cadée, tweede met 58,22, kon zich niet kwalificeren voor de WK in Peking.

Smith veroverde in 2007 bij de WK nog brons met de discus. Hij maakte begin dit jaar zijn rentree nadat een zware achillespeesblessure hem bijna twee jaar aan de kant had gehouden. De meest succesvolle Nederlandse atleet op WK's en EK's wierp de discus bij zijn rentree naar 63,75 meter, maar kwam niet verder in de buurt van de WK-limiet. Smith wil volgend jaar een poging doen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Nederlandse toppers werden in Amsterdam afgetroefd door de Zuid-Afrikaan Victor Hogan, die buiten mededinging meedeed aan de NK en de discus het verste gooide (63,13 meter).

Smith kreeg voorafgaand aan zijn wedstrijd nog de bronzen medaille voor zijn prestaties bij het kogelstoten op het EK van 2006 in Göteborg. Hij eindigde daar als vierde, maar schuift een plekje op door de levenslange schorsing voor de Wit-Russische dopingzondaar Andrej Michnevitsj. Smith moet ook nog een bronzen plak krijgen voor het kogelstoten bij de WK van 2007 in Osaka, waar hij door het wegvallen van Michnevitsj ook is opgeschoven naar de derde plek.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015