Caruso mist Vuelta door positieve dopingtest (3)

18 augustus 2015

RONDE VAN SPANJE

N i e u w bericht, met reactie Katoesja in laatste alinea

AIGLE (ANP) - De Italiaanse wielrenner Giampaolo Caruso start zaterdag niet in de Ronde van Spanje. De internationale wielrenunie onthulde dinsdag dat de 35-jarige renner van Katoesja positief is bevonden op het bloeddopingmiddel epo. Hij is voorlopig geschorst.

Het betreft een hertest van een monster dat bij de renner is afgenomen op 27 maart 2012 tijdens een dopingcontrole buiten de wedstrijden om. De UCI had het bewaard en heeft het met nieuwe wetenschappelijke methodes opnieuw bekeken.

Caruso reed deze zomer al de Ronde van Frankrijk en zou de komende Vuelta in dienst rijden van zijn Spaanse kopman Joaquim Rodriguez. Zijn laatste overwinning dateert van 2014, toen hij Milaan-Turijn won.

Caruso is al eens eerder betrapt op doping. Dat was in 2003, toen de Italiaan voor het Spaanse ONCE reed en er sporen van nandrolon bij hem werden aangetroffen na zijn ritzege in de Tour Down Under. Destijds kreeg hij een schorsing van zes maanden opgelegd.

Zijn huidige ploeg Katoesja kwam tijdens de laatste Tour ook al in opspraak door de positieve dopingtest van de Italiaan Luca Paolini. Hij werd betrapt op het gebruik van cocaïne en onmiddellijk uit de ronde gezet.

De ploegleiding van Katoesja verklaarde diep geschokt te zijn door het slechte nieuws, maar neemt nog geen maatregelen tegen Caruso. De Russische wielerploeg wacht eerst de contra-expertise af.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015