Bolt grijpt ook goud op 200 meter (2)

27 augustus 2015

WK ATLETIEK

N i e u w bericht, meer informatie

PEKING (ANP) - Usain Bolt heeft na de 100 meter ook de 200 meter naar zijn hand gezet op de WK atletiek in Peking. De sprintgigant uit Jamaica spurtte donderdag naar het goud in een supertijd van 19,55. Het is al zijn vierde wereldtitel op rij op de dubbele sprintafstand en zijn tiende op een sprintnummer. De 29-jarige 'Lightning Bolt' verstevigde zijn status als beste atleet ooit op de wereldkampioenschappen.

Zijn Amerikaanse uitdager Justin Gatlin moest net als op de 100 meter genoegen nemen met het zilver. Gatlin finishte in 19,74. De Zuid-Afrikaan Anaso Jobodwana pakte verrassend het brons in 19,87. De Nederlander Churandy Martina ontbrak in de finale, hij strandde woensdag in de halve finales.

Bolt leek de titel belangrijker te vinden dan zijn tijd, want hij matigde de laatste meters al zijn tempo, zo zeker was hij van de overwinning. De 19,55 was niettemin de beste tijd van dit seizoen, ook al blijft het wereldrecord op 19,19 staan; uiteraard op naam van Bolt, die in Peking ook nog zijn elfde gouden medaille kan halen met de estafetteploeg op de 4x100 meter.

Gatlin kwam Bolt na afloop feliciteren en dat leek een verzoenend gebaar. Bolt heeft zich altijd sterk uitgesproken tegen dopingzondaars in zijn sport, terwijl Gatlin in zijn carrière al twee schorsingen uitzat wegens gebruik van verboden middelen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015