Isinbajeva gaat 'gewoon' voor record in Rio

10 november 2015

DOPING ATLETIEK

MOSKOU (ANP) - De Russische polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva gaat in Rio voor het wereldrecord, ondanks de dopingperikelen in de atletiekwereld in Rusland. Dat zei haar coach, Jevgeni Trofimov, dinsdag tegen het Russische persbureau TASS.

Isinbajeva is de houdster van het wereldrecord met 5.06 meter. In 2004 en 2008 won ze goud op de Olympische Spelen, in Londen in 2012 werd ze derde. Verder is ze drievoudig wereldkampioene outdoor en viervoudig wereldkampioene indoor. De Spelen in Rio moeten het slotstuk in haar indrukwekkende carrière worden, maar het is de vraag of ze daar mag uitkomen. Een schorsing voor de Russische atleten dreigt na de publicatie van het vernietigende WADA-rapport over systematisch dopinggebruik.

,,Deze situatie verandert niets aan de voorbereiding. Maar ze is wel verbaasd over de aanbevelingen van de onderzoekscommissie. Iemand is onschuldig, tenzij anders wordt bewezen. Waarom worden schone atleten beschuldigd? Er wordt met twee maten gemeten, het is duidelijk een politieke beslissing'', zei Trofimov.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2015